Proces przetwórstwa
Hodowla ślimaków odbywa się w bezpośrednim sąsiedztwie przetwórni. Czas pomiędzy zbiorem świeżego, żywego ślimaka, a uzyskaniem gotowego produktu został skrócony do minimum. Dzięki temu gwarantujemy produkty najwyższej jakości.
Ubój ślimaków
Ślimaki poddawane są krótkiej obróbce termicznej, która umożliwia oddzielenie mięsa ślimaka od muszli. Podniesienie temperatury do odpowiedniego poziomu przez krótki czas gwarantuje, że mięso nie zostanie ugotowane, ale łatwo da się oddzielić od skorupki.
Wyjmowanie mięsa
Ślimaki po uboju trafiają na stół produkcyjny, gdzie zostają pozbawione skorupek.
Mrożenie
Mięso ślimaków po wyjęciu ze skorupki zostaje poddane szokowemu mrożeniu lub gotowane i natychmiast mrożone. Dzięki temu mięso zachowuje najwyższe walory smakowe i wizualne. Gwarantujemy najwyższą świeżość mięsa i doskonały smak wynikający z wysokiej jakości surowca i dbałości o higienę w przetwórni Eco Snails Farm. Ślimaki transportowane są w specjalnym samochodzie - mroźni.
Przetwórnia zatwierdzona przez
Powiatowego Lekarza Weterynarii
Jesteśmy zakładem zatwierdzonym co oznacza, że nasze produkty możemy sprzedawać nie tylko na rodzimym rynku, ale również w krajach Unii Europejskiej. Nasz numer weterynaryjny 32090901.
https://ecosnailsfarm.pl/przetwornia-slimakow#sigProIda7dfe57603