Przetwórnia ślimaków

Proces przetwórstwa

Hodowla ślimaków odbywa się w bezpośrednim sąsiedztwie przetwórni. Czas pomiędzy zbiorem świeżego, żywego ślimaka, a uzyskaniem gotowego produktu został skrócony do minimum. Dzięki temu gwarantujemy produkty najwyższej jakości.

Ubój ślimaków

Ślimaki poddawane są krótkiej obróbce termicznej, która umożliwia oddzielenie mięsa ślimaka od muszli. Podniesienie temperatury do odpowiedniego poziomu przez krótki czas gwarantuje, że mięso nie zostanie ugotowane, ale łatwo da się oddzielić od skorupki.

Wyjmowanie mięsa

Ślimaki po uboju trafiają na stół produkcyjny, gdzie zostają pozbawione skorupek.

Mrożenie

Mięso ślimaków po wyjęciu ze skorupki zostaje poddane szokowemu mrożeniu lub gotowane i natychmiast mrożone. Dzięki temu mięso zachowuje najwyższe walory smakowe i wizualne. Gwarantujemy najwyższą świeżość mięsa i doskonały smak wynikający z wysokiej jakości surowca i dbałości o higienę w przetwórni Eco Snails Farm. Ślimaki transportowane są w specjalnym samochodzie - mroźni.

Przetwórnia zatwierdzona przez 
Powiatowego Lekarza Weterynarii

Jesteśmy zakładem zatwierdzonym co oznacza, że nasze produkty możemy sprzedawać nie tylko na rodzimym rynku, ale również w krajach Unii Europejskiej. Nasz numer weterynaryjny 32090901.

View the embedded image gallery online at:
https://ecosnailsfarm.pl/przetwornia-slimakow#sigProIda7dfe57603

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Mapa dojazdu i kontakt

Eco Snails Farm Hodowla i Przetwórstwo Ślimaków Helix Aspresa Müller i Helix Aspresa Maxima
+48 730 111 200
Godziny kontaktu:
poniedziałek – piątek: 8.00 – 16.00
sobota: 8.00 – 14.00
biuro@ecosnailsfarm.pl Logo ecosnailsfarm Logo ecosnailsfarm
4 stars - based on 250 reviews
100
Draginek 1 Bobolice 76-020
+48 730 111 200 PLN Hours: Mo-Sa 08:00-16:00